Ekim Dikim Zamanı

Etkinliği Düzenleyen : Cemile Saydam, Özlem Ekinci

Etkinliğin Tarihi: 19/04/2024

Etkinliğe Katılan Kişi Sayısı: 25

Etkinliğin Amacı: Bigep projesi kapsamında şubat ayı  Amacımız kısa dönemde  tohumları toprağa ekip, sonra can sularını vermektir.

Uzun dönemdeyse  çiçeklerin gelişimini takip etmek ve 2 günde bir ihtiyaç duydukları suyu vermektir. Nisan ayı proje kapsamında gelişmekte olan bitkilerimizi okul bahçesine ekerek projenin uzun dönem amacını gerçekleştirmektir.

Etkinliğin Faydaları:Bitki ekimi faaliyeti de bitkileri tanımak, onların yaşam döngüsünü öğrenmek ve çocukların el becerilerinin gelişmesini sağlamak açısından önemlidir. Çocuğun gelişimine-sağlığına anılan katkılarından ötürü doğal peyzajın önemi açıktır.Sınıfta ve bahçede bitki yetiştirme çocukların doğa ile ilgili bilgilerini geliştirmeye yardım etmektedir. Çocuklar toprağı tanımakta ve türlerini öğrenmektedirler. Bitki yetiştirme çalışmaları ile çocuklar, kurallarına uygun ve güvenli bir şekilde araç kullanmayı, arkadaşlarıyla işbirliği yapmayı, araçları ve alanı paylaşmayı, grupla beraber çalışmayı, sorumluluğunu yerine getirmeyi, bitkilerin de büyümesi için insanlar gibi suya ve beslenmeye ihtiyacı olduğunu, güneş ve ışığın bitkilerin gelişimini nasıl etkilediğini öğrenmektedirler. Bunları tartışarak da gözlem yapma alışkanlıkları gelişmektedir.

Etkinlik süreci: Çocuklar anneleri  ile birlikte ekmiş olduğu çiçekleri ay boyunca suladılar. Çiçeklerin gelişimlerini takip ettiler. Gelişmekte olan çiçekleri okul bahçesinde ekim dikim malzemeleri kullanarak aralıklı olarak toprağa ektiler. Daha sonra çiçeklerini suladılar. Ekme dikme işlemi tamamlandıktan sonra hep birlikte bahçede piknik yaptılar. Daha sonra masalara geçerek bahçeden topladıkları çiçekleri boyamış oldukları vazoya yapıştırarak çiçekli sanat etkinliğimizi tamamlamış oldular.

25-04-2024