DOĞA BANA EMANET

Etkinliği Düzenleyen : Cemile Saydam, Özlem Ekinci ,Abdullah Öztürk

Etkinliğin Tarihi: 30/04/2024

Etkinliğe Katılan Kişi Sayısı: 20

Etkinliğin Amacı: Bigep projesi kapsamında şubat ayı  Amacımız kısa dönemde  tohumları toprağa ekip, sonra can sularını vermektir.

Uzun dönemdeyse  çiçeklerin gelişimini takip etmek ve 2 günde bir ihtiyaç duydukları suyu vermektir. Nisan ayı proje kapsamında gelişmekte olan bitkilerimizi okul bahçesine ekerek projenin uzun dönem amacını gerçekleştirmektir. Projenin üçüncü basamağı olarak ormanı yakından incelemek , fidan dikimi yapmak.

Etkinliğin Faydaları:Gezide çocuklara orman bilinci, doğayı koruma, doğanın yaşama katkısı ve önemi açısından farkındalık oluşturmak hedeflendi.

Etkinlik süreci:Çocuklara ormanlar hakkında ve ormanda yaşayan hayvanlarla ilgili bilgi verildi, ormanın ne demek olduğu soruldu. Ormanların canlılar için neden önemli olduğu ormanda hangi canlıların yaşadığı, ormanları korumazsak neler olabileceği, ormanda çıkan yangınlara nelerin sebep olabileceği, ağaçların önemi gibi konularla ilgili sohbet edildi. Çocukların kahvaltıları hazırlandı çocuklar masaya geçti keyifli kahvaltılarını yaptılar. Daha sonrasında okuldan getirmiş olduğunuz ruloları boyayarak ormandan toplamış oldukları kozalaklarla birleştirerek bir ağaç yaptılar. Büyüteç kullanarak doğa incelediler.  Bulut gözlemi mataryali kullanarak bulutları gözlemlediler. Ormana katkıda bulunmak için fidan dikimi gerçekleştirildi. Sevdikleri müzik eşliğinde oyunlar oynadılar. Ve doğa bize emanet panosu hazırlanarak bol bol fotoğraf çektirdiler. Etkinliğimiz tamamlanınca okula yeniden dönüş yapıldı.

01-05-202401-05-2024

Etiketler :BİGEP,